(06) 24 31 81 08 info@acari.nl

Reinigen

Matras reinigen

Waarom matras reinigen? Uit onderzoek blijkt dat 95% van alle matrassen vervuild is met huisstofmijten, huidschilfers, transpiratie, schimmels, bacteriën en virussen. De uitwerpselen van stof- en huisstofmijten worden bij elke beweging op het matras in de lucht verspreid. Het matras werkt hierbij als een blaasbalg. De schadelijke uitwerpselen dwarrelen rond en komen op uw huid terecht en worden ingeademd via uw neus en mond.

De aanwezigheid van huisstofmijten wijst echter niet op ontbrekende hygiëne! Matrassen kunnen nu eenmaal niet gewassen worden. Door de betere kwaliteit van de matrassen gaan deze tegenwoordig ook nog eens 10 tot 20 jaar mee.

Stelt u zich eens voor dat u uw auto, huis, kleding of beddengoed 10 jaar of langer niet schoon zou maken! Hoe zou dat er uitzien? We spenderen ongeveer 1/3 van ons leven op een matras. Het gaat hier om zeer intensief lichamelijk contact, op een matras dat ongemerkt vervuild is en hiermee potentieel gevaar voor uw gezondheid oplevert. Tijd voor een grondige reiniging.

Huisstofmijt

De ideale leefomgeving voor de huisstofmijt is donker, vochtig, heeft een temperatuur tussen 15 en 25 graden, bevat huidschilfers waarmee zij zich voeden en heeft bacteriën uit transpiratie. In een éénpersoonsmatras kunnen tot wel 2 miljoen huisstofmijten wonen. De allergische reactie die mensen krijgen wordt veroorzaakt door de ontlasting van de huisstofmijt en niet door de huisstofmijt zelf.

Matras schoonmaken


Ook al heeft u geen last van huisstofmijt allergie, verschoont u wekelijks uw beddengoed, brengt u uw dekbed regelmatig naar de stomerij. Dit alles is niet voldoende om de vervuiling van huisstofmijt van binnenuit tegen te gaan. Uw matras wordt pas echt schoon wanneer deze een professionele diepte reiniging van Acari heeft gehad. Acari is gespecialiseerd in het schoonmaken van matrassen ter plaatsen, zonder het gebruik van chemicaliën is uw matras hygiënisch schoon en voor 99,997% gedesinfecteerd. U slaapt weer in een fris, schoon en gezond bed.

Allergie

Een allergie is een onterechte, extreem felle reactie van uw lichamelijk afweersysteem op ongevaarlijke stoffen van buitenaf zoals huisstofmijtuitwerpselen. De gevolgen zijn de symptomen als:

Verstopte neus

Tranende ogen

Jeukende ogen

Niesbuien

Hoofdpijn

Droge mond

Snurken

Jeuk

Piepende ademhaling

Benauwdheidsklachten

Hoesten (vooral in bed)

Astma

COPD

Hooikoorts

Eczeem

Nog meer voordelen van matrasreiniging

Verwijdering van urinekristallen

Verwijderd typische slaapkamergeur

Verlengt de levensduur van uw matras